uniek styling

Uniek ( duurzame ) Styling

Het is alweer een aantal jaren geleden dat het  ‘duurzaamheidsvuurtje’ van Suzanne Lahaye  werd aangewakkerd. 7 Jaar geleden is ze begonnen met Uniek Styling. Vanuit haar persoonlijke interesse is ze opleidingen gaan volgen om haar kennis te delen met iedereen die (ook) onzeker is over zijn of haar figuur en het een opgaaf vind om gewoon  goed voor de dag te komen. Suzanne aan het woord!

“ Ik was bij de Modefabriek, het event waar heel veel modemerken hun nieuwe collecties laten zien en verkopen. Daar waren ook Talks met professionals uit de mode industrie. Bij een van de Talks ging het over duurzaamheid. Ik kan het me nog heel goed herinneren,  het leek alsof ik als het ware op dat moment wakker werd.

Duurzaamheid was natuurlijk al vaker voorbij gekomen maar het bleef tot dan een soort ver van mijn bed show. Ook gebruikte ik als excuus, om er niet aan te beginnen, dat ik niet ‘helemaal groen’ was. Voor mij was dit het moment om te gaan onderzoeken wat voor mij werkt.

Voor mij betekent duurzaamheid in relatie tot kleding dat ik bewust koop.  Niet meer shoppen als tijdverdrijf of iets kopen omdat het goedkoop is. Ik koop minder en kies voor kwaliteit. Een nieuw item dat nog geen tientje kost dat kan eigenlijk niet, dat weet je zelf ook. Kleding is handwerk en als jij de prijs niet betaald dan moet iemand anders dat doen.  Daarnaast let ik er op van welk materiaal het item gemaakt is. Polyester koop ik bijvoorbeeld als het even kan niet meer omdat mij dat niet warmt en dus eigenlijk niet doet waar ik kleding voor draag. Polyester is in feite plastic en dat vergaat niet. Maar maak daarin vooral je eigen keuze en kies wat bij jou past. Onderzoek welk materiaal je fijn vindt om te dragen.

Sinds ik mijn eigen unieke stijl heb gevonden kan ik ook veel gerichter kopen en met één nieuw item weer heel veel  nieuwe combinaties maken, omdat alles bij elkaar past

Door mijn opleidingen weet ik welke stoffen en lijnen bij mij passen. Ook speel ik met kleuren. Bij het maken van combinaties maar ook om de kleur in positieve zin voor mij te laten werken.  Ik hoop dat je de volgende keer dat je iets mist in je garderobe eens kijkt welke duurzame optie bij jou past!

Hopelijk ervaar je net als ik dat het heel erg leuk is om op die manier met je garderobe bezig te zijn én er opeens overal duurzame ‘kansen’ opduiken.  Mocht je er niet uitkomen dan help ik je natuurlijk heel erg graag! Er is heel veel aan te merken op alles dat met duurzaamheid te maken heeft maar waar het om gaat is dat je ermee begint.

Natuurlijk spreekt Greyhaus dit ontzettend aan. Vandaar dat ik dit met jullie wil delen. Ben je nieuwsgierig naar de diensten van Suzanne? Neem een kijkje op haar website….  https://uniekstyling.nl.

Ps; Luister TIP Youtube >podcast “huisje boompje kleren”

https://youtu.be/sbhpgK0HTjY

Scroll naar boven