KUYICHI

Wil je een jeans helemaal opdragen totdat hij kapot gaat? Bij KUYICHI werken ze met veel liefde  aan het ontwerp van eerlijke jeans.  De focus ligt op tijdloze producten die je favorieten  worden. Ze moeten niet alleen de voortdurende verandering van trends kunnen doorstaan, ze moeten ook gedragen worden tot ze kapot gaan. KUYICHI kiest voor  hoge kwaliteit materialen om de levensduur van denims  zo lang mogelijk te maken.

De reis begon in 2000 in Peru, Zuid-Amerika. De oprichters van KUYICHI ,NGO Solidaridad, onderzochten de katoenindustrie in Peru en waren geschokt door de vervuiling en de armoede die ze zagen. Ze begonnen samen te werken met lokale katoenboeren, beloonden hen en probeerde iedereen te stimuleren die betrokken was bij de toeleveringsketen om eerlijk en biologisch katoen te produceren. Zonder het gebruik van giftige chemicaliën. Merken waren op dat moment nog niet geïnteresseerd in het kopen van biologische stoffen en eindproducten. Het was te duur. Klimaat en de maatschappelijk omstandigheden van katoen boeren was toen nog geen thema.

Dus begonnen ze zelf een merk, om een markt te creëren voor eerlijke en duurzame katoen te creëren en de industrie te veranderen. KUYICHI  was geboren. Het merk is genoemd naar de Peruviaanse God van de Regenboog, K'uychi, die kleur en positiviteit in de samenleving brengt.

Het meest gedragen product in Nederland  is een spijkerbroek. Maar de denim industrie is helaas ook een van de meest vervuilende, vandaar dat ze  begonnen met het maken van 100% biologische denim als het eerste merk ooit.

KUYICHI is nog steeds voortdurend op zoek naar manieren om de impact op de planeet te verminderen. De eerste stappen zijn gezet, minder water, minder chemicaliën,  betere werkomstandigheden. Greyhaus verkoopt vanaf het begin Kuyichi jeans, voor heren en dames.

Slim, regular, bootcut en tapered, voor ieder wat wils. Geen extreme wassingen, gewone denims  voor iedere dag!

Scroll naar boven